Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
3 pc. | Kvisttomater | |
4 krm | Salt | |
390 g | Krossade Tomater | |
2 tsp | Torkad gurkmeja | |
2 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
3 tbsp | Olivolja | |
2 tsp | Garam Masala | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
2 krm | Cayennepeppar | |
1 dl | Vatten | |
2 krm | Svartpeppar | |
4 tbsp | Färsk ingefära | |
1 krm | Strösocker | |
4 tbsp | Tomatpuré | |
Recept 1: Kycklinggryta | ||
1 pc. | Purjolök | |
4 krm | Salt | |
550 g | Strimlad kyckling | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Röd Paprika | |
2 krm | Svartpeppar | |
Recept 2: Palak paneer med bröd | ||
400 g | Paneer | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Baguette | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
65 g | Färsk bladspenat | |
Sallad | ||
1 pc. | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Gurka | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
2 tsp | Vit balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
4 dl | Ris |
Recept 1: Kycklinggryta med ris, 30 min tillagning. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Sås: Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära och strimla tomaterna. Lägg tomaterna åt sidan.
Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala, gurkmeja och cayennepeppar. Tillsätt tomatpuré och socker och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vitt vin och vatten och låt det puttra i 2-3 min.
Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Kyckling: Strimla paprika och purjolök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingstrimlor, paprika och purjolök i ca 5 min. Krydda med lite salt och peppar.
Sås: Tillsätt hälften av såsen till kycklingen och låt det puttra ihop. Häll över resten av såsen i en förvaringsburk och spara till recept 2.
Servera kycklinggrytan tillsammans med ris.
Recept 2 Palak paneer med bröd och sallad, 15 min, tillagning: Ta fram såsen från recept 1.
Tärna paneerosten och stek i olja på medelhög värme runt om.
Tillsätt ost och spenat till såsen och smaka av med salt och peppar.puttra i 2-3 min.
Sallad: Hyvla remsor av gurka med en potatisskalare. Strimla sockerärtorna och finhacka myntan. Blanda samman i en skål och tillsätt salt, olja och balsamvinäger. Servera palak paneer med bröd och gurksallad vid sidan av.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1