Skip to main content
Paneer makhani
Arla

Paneer makhani

30 minEasy
328,45 kr
4 portions 57,09 kr per portion
Paneer Makhani är en indisk maträtt med mycket smak men som med stor sannolikhet kommer att bli en ny favorit för hela familjen. Servera gärna med naanbröd och en god sallad.

450 gPaneer
Makhanisås
2 pc.Gul lök
2 tbspTomatpuré
2 dlVispgrädde
1 dlVatten
5 pc.Kardemummakärnor
100 gSmör
3 pc.Vanliga Tomater
1 tbspKummin
1 pc.Chilipeppar Röd
1 tbspCurry
3 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Koriander - färsk
Marinad
1 tspSalt
1 tbspTorkad gurkmeja
2 tbspGaram Masala
1 pc.Lime
1 tbspSpiskummin
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Instructions
1

Riv skalet av limen och pressa ur saften, blanda med resten av ingredienserna till marinaden i en bunke.

2

Skär osten i stora tärningar och vänd ner. Låt marinera ca 15 min eller över natten i kyl.

Makhanisås:

1

Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Kärna ur och hacka chilin.

2

Fräs löken i smöret. Tillsätt vitlök, chili och tomat. Fräs ytterligare några min. Rör ner kryddorna och låt fräsa med ytterligare ett par min.

3

Rör ner tomatpuré, grädde och vatten. Koka upp. Vänd ner osten och all marinad. Låt koka 4-5 min.

4

Strö över hackad koriander och servera med kokt ris, naanbröd och mango chutney.

Photo:

Arla