Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
450 g | Paneer | |
Makhanisås | ||
2 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Vatten | |
5 pc. | Kardemummakärnor | |
100 g | Smör | |
3 pc. | Vanliga Tomater | |
1 tbsp | Kummin | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 tbsp | Curry | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
Marinad | ||
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Torkad gurkmeja | |
2 tbsp | Garam Masala | |
1 pc. | Lime | |
1 tbsp | Spiskummin | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Riv skalet av limen och pressa ur saften, blanda med resten av ingredienserna till marinaden i en bunke.
Skär osten i stora tärningar och vänd ner. Låt marinera ca 15 min eller över natten i kyl.
Makhanisås:
Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Kärna ur och hacka chilin.
Fräs löken i smöret. Tillsätt vitlök, chili och tomat. Fräs ytterligare några min. Rör ner kryddorna och låt fräsa med ytterligare ett par min.
Rör ner tomatpuré, grädde och vatten. Koka upp. Vänd ner osten och all marinad. Låt koka 4-5 min.
Strö över hackad koriander och servera med kokt ris, naanbröd och mango chutney.
Photo:
Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt