Skip to main content
Renskavskebab i tunnbröd med pepparrotsklick
Mari Bergman

Renskavskebab i tunnbröd med pepparrotsklick

30 minEasy
325,60 kr
4 portions 47,52 kr per portion
En riktigt härlig hösträtt som är lite kul och annorlunda.

Renskavskebab
0,3 pc.Purjolök
240 gRenskav
1 krmSalt
1 pc.Gul lök
0,5 tbspSmör
0,5 tbspOlivolja, Extra Virgin
300 gRotselleri
3 tspJapansk soja
1 tspSambal Oelek
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
0,5 pc.Gurka
375 gMjukt tunnbröd
1 pc.Kvisttomater
125 gFärskost Pepparrot
0,5 pc.Isbergssallat
Instructions
1

Renskavskebab: Skala och finhacka gul lök och skölj och strimla purjolök. Skala och riv rotselleri.

2

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör. Stek lök, purjolök och rotselleri några min så att grönsakerna mjuknar en aning. Häll över grönsaksfräset på en tallrik och stek renskavet. Köttet delas enklast i mindre bitar med hjälp av en träslev eller gaffel direkt i pannan. Tillsätt grönsaksfräset i pannan när köttet är välstekt. Krydda med soja, sambal oelek och smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Skölj tomat, gurka och sallad. Tärna tomater och gurka samt strimla salladen. Lägg upp allting på ett fat.

4

Om du vill, värm tunnbröden någon minut i ugnen på 100 grader och fyll dem sedan med renskav, pepparrotsfärskost och grönsaker.

Näringsvärde: 459 kcal, 22 g protein, 24 g fett, 36 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell