Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
0,25 tsp | Vitvinsvinäger | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tbsp | Dijonsenap | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
70 g | Machesallat | |
Biffar | ||
1 tsp | Salt | |
200 g | Rödbetor | |
1 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
1 pc. | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Kapris | |
1 tbsp | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
Potatis | ||
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis | |
2 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min tills potatisen får fin gyllene färg.
Biffar: Skala och grovriv rödbetor på ett rivjärn och finhacka kaprisen. Blanda färsen med rödbetor, kapris, dijonsenap, ägg, salt och peppar i en bunke. Forma 8 biffar och stek dem i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Sås: Blanda creme fraiche med dijonsenap, vinäger och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Servera biffarna tillsammans med rostad potatis, sås och sallad.
Näringsvärde: 618 kcal, 33g protein, 38g fett, 34g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt