Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,25 pc. | Chilipeppar Färsk | |
100 g | Pumpakärnor | |
280 g | Majskorn | |
Soppa | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Purjolök | |
0,5 pc. | Chilipeppar Färsk | |
1 pc. | Lime | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
500 g | Sötpotatis | |
300 g | Potatis | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
500 g | Morötter | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
7 dl | Vatten | |
2 tbsp | Olivolja |
Soppa: Skölj och grovhacka purjolök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och strimla chilipeppar. Skala och tärna potatis, sötpotatis och morötter.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs alltsammans under omrörning i ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och låt soppan sjuda under lock i ca 15 min.
Topping: Sila av majsen. Stek majs och pumpafrön krispigt i en panna med lite olja. Blanda krispet med finhackad koriander och finhackad chilipeppar.
Soppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och pressa i limesaft. Häll upp i skålar och toppa med majs- och frökrispet.
Näringsvärde: 789 kcal. 25 g protein, 40 g fett, 78 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt