Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dipp | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gurka | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Tillbehör | ||
250 g | Broccoli Färsk | |
3 dl | Ris | |
Kyckling | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Salt | |
0,5 tsp | Ingefära Malen | |
0,5 pc. | Citron | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsp | Spiskummin | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 kg | Kycklingben Frysta | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Paprikakrydda |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, ingefära och salt med creme fraiche i en stor bunke. Skala och riv vitlöksklyftor och tillsätt till creme fraichen. Blanda i olja, tomatpuré, citronsaft och rivet citronskal från en halv citron. Blanda runt ordentligt.
Lägg kycklingbenen i en skål och tillsätt creme fraicheröran. Blanda runt och lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 40 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.
Dipp: Skala gurkan och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2 min tills de har mjuknat en aning.
Servera tandoorikycklingen tillsammans med dipp, ris och broccoli.
Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 691 kcal, 36 g protein, 37 g fett, 54 g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria