Skip to main content
Zucchinibiffar med kallrökt lax
Mia Troberg

Zucchinibiffar med kallrökt lax

30 minEasy
563,00 kr
4 portions 75,03 kr per portion
Små grönsaksbiffar med läcker topping. Lyxigt till vardags eller till helgens fest.

Till servering
400 gLax Kallrökt
1 tbspDill - färsk
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 pc.Rödlök
1 pc.Zucchini
1,5 tspFiberhusk
50 gParmesanost
0,5 pc.Gul lök
1 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 pc.Dill - färsk
1 pc.Ägg
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspSmör
Instructions
1

Skölj zucchini och riv den grovt. Salta lätt och låt stå i ca 10 minuter. Krama ur vätskan ur den rivna zucchinin och blanda med de övriga ingredienserna. Låt stå 10 minuter till, så att fiberhusken hinner svälla.

2

Stek små biffar i smör på medelvärme.

3

Servera med kallrökt lax, hackad rödlök, crème fraiche och dill.

Näringsvärde per portion: fett 27.2 g, protein 31.8 g, kolhydrater 6.3 g, energivärde 398 kcal

Photo:

Sanna Livijn Wexell