Skip to main content
Sommarpaj med fetaost och färska örter
Mari Bergman

Sommarpaj med fetaost och färska örter

50 minEasy
232,45 kr
4 portions 29,90 kr per portion
En sommarpaj med fetaost och örter som gör sig perfekt som picknickmat eller varför inte som en del av midsommarmiddagen.

Fylling
0,5 pc.Basilika - färsk
1 tspSalt
1 tbspOlivolja
2 dlMellanmjölk
400 gPotatis Fast
1 pc.Röd Paprika
2 krmSvartpeppar Malen
4 pc.Ägg
0,5 pc.Zucchini
1 pc.Rödlök
150 gFetaost
2 cloveVitlök Vanlig
0,5 pc.Gräslök - färsk
Tillbehör
0,5 pc.Gurka
2 pc.Vanliga Tomater
Pajdeg
3 tbspVatten
125 gSmör
3 dlVetemjöl
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader och koka potatisen i saltat vatten.

2

Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda botten i ugnen i ca 10 minuter.

3

Fyllning: Skölj zucchini och paprika och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken och skär potatisen i 1 cm tjocka skivor.

4

Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka och lite krispiga en stund. Smaka av med lite salt och peppar.

5

Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop äggen med mjölken i en bunke och tillsätt örterna, salt och peppar.

6

Lägg fyllningen i pajskalet, smula över fetaosten och häll på äggstanningen. Grädda i ugnen ca 25 min.

7

Tillbehör: Skölj och skär tomater och gurka i bitar och servera till pajen

Näringsvärde: 770 KCAL, 25 G PROTEIN, 48 G FETT, 56 G KOLHYDRATER

Photo:

Linnea Swärd