Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fylling | ||
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 dl | Mellanmjölk | |
400 g | Potatis Fast | |
1 pc. | Röd Paprika | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
4 pc. | Ägg | |
0,5 pc. | Zucchini | |
1 pc. | Rödlök | |
150 g | Fetaost | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Gurka | |
2 pc. | Vanliga Tomater | |
Pajdeg | ||
3 tbsp | Vatten | |
125 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl |
Sätt ugnen på 200 grader och koka potatisen i saltat vatten.
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda botten i ugnen i ca 10 minuter.
Fyllning: Skölj zucchini och paprika och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken och skär potatisen i 1 cm tjocka skivor.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka och lite krispiga en stund. Smaka av med lite salt och peppar.
Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop äggen med mjölken i en bunke och tillsätt örterna, salt och peppar.
Lägg fyllningen i pajskalet, smula över fetaosten och häll på äggstanningen. Grädda i ugnen ca 25 min.
Tillbehör: Skölj och skär tomater och gurka i bitar och servera till pajen
Näringsvärde: 770 KCAL, 25 G PROTEIN, 48 G FETT, 56 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana