Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Örtolja | ||
3 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
0,5 pc. | Citron | |
0,25 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Aubergine | |
1 pc. | Röd Paprika | |
125 g | Mozzarellaost | |
390 g | Svarta Bönor | |
1 clove | Vitlök Färsk | |
250 g | Couscous | |
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Plocksallat |
Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i långa tunna klyftor. Skär paprikan och rödlöken i bitar. Lägg grönsakerna på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över olivolja, salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillred couscousen enligt anvisning på paketet. Tillsätt gärna lite buljong för godare smak.
Örtolja: Mixa samman gräslök, dill, olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar. Har du ingen mixer går det lika bra att hacka örterna och blanda samman med övriga ingredienser.
Skölj och skär salladen i stora bitar. Skär gurkan på mitten och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i bitar och blanda med salladen. Sila av bönorna och spola under kallt vatten. Blanda ner dem i salladen.
Ta ut grönsakerna ur ugnen och blanda samman med couscousen och salladen. Häll över örtoljan och toppa med mozzarella.
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1