Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
150 g | Haricot Verts Färsk | |
400 g | Basmatiris | |
Lax | ||
0,5 pc. | Purjolök | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
1 pc. | Lime | |
1 pc. | Sötpotatis | |
250 ml | Kokosgrädde | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 tbsp | Sesamfrö | |
600 g | Laxfilé | |
2 tbsp | Färsk ingefära |
Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut och tina laxen om den är fryst.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Lax: Skala sötpotatisen och skär den i 1/2 cm tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över.
Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda vitlök, ingefära, chiliflakes, grönsaksbuljong, salt, kokosgrädde och vatten i en kastrull. Sjud upp och tillsätt skal och saft från limen och häll såsen över lax och grönsaker i formen. Strö över en nypa extra salt på fisken och sätt in i ugnen ca 25 min.
Tillbehör: Förväll haricots vertsen i en kastrull med saltat vatten ca 2-3 min. Sila av vattnet och lägg upp bönorna i en skål.
Strö sesamfrön och finhackad koriander över laxen och servera tillsammans med ris och haricots verts.
Näringsvärde: 698 kcal, 53 g protein, 20 g fett, 71 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt