Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Soppa | ||
0,5 tsp | Basilika - torkad | |
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 L | Vatten | |
0,5 tsp | Torkad oregano | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
400 g | Pastasås Classico | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 pc. | Gul lök | |
200 g | Fusilli | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1,5 tbsp | Grönsaksfond | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
Tillbehör | ||
120 g | Bacon Tärnat | |
2 pc. | Pitabröd |
Soppa: Skala och skiva morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök och bryn allt sedan i en kastrull med lite olivolja tills de börjar mjukna. Tillsätt oregano och basilika och ha i tomatpurén. Rosta tills det får en mörk färg, men det ska inte bli bränt. Slå på balsamvinäger och låt det reducera i ca 10 sek. Tillsätt tomatsås, vatten och buljong och låt soppan småputtra under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Stek baconet knaprigt i en panna utan fett. Häll sedan över det på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Skär pitabröden i stänger och stek dem på båda sidor i lite olivolja i en varm panna.
Soppa: Tillsätt pastan och låt soppan fortsätta puttra tills pastan känns klar. Ta gärna av soppan från spisen lite innan pastan är helt klar då den fortsätter att tillagas i den varma soppan.
Toppa med knaprigt bacon och pitabrödsstänger.
Photo:
Linnea Swärd
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste