Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pesto | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Citron | |
0,75 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Grönkål | |
1 dl | Solroskärnor Naturella | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
Pasta | ||
300 g | Spaghetti | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Gul lök | |
0,5 pc. | Zucchini | |
250 g | Bondbönor | |
100 g | Grönkål | |
1 tbsp | Olivolja |
Pasta: Koka upp vatten till pastan.
Pesto: Skölj grönkålen och skär bort den grova stammen. Mixa ihop grönkålsblad med solrosfrön, gräslök, vitlök, citronskal-och saft samt honung i en matberedare. Tillsätt oljan mot slutet och mixa ihop till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
Pasta: Skölj grönkålen och skär bort den grova stammen. Skär bladen i grova strimlor. Skölj och tärna zucchini och skala och grovhacka lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna tillsammans med bondbönor ca 5 min. Krydda med salt och peppar efter smak.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Sila av pastan men spara 1/2 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i kastrullen med vattnet och tillsätt peston. Blanda om ordentligt.
Lägg upp pastan på ett fat och strö över de frästa grönsakerna.
Näringsvärde: 614 kcal, 19 g protein, 28 g fett, 66 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria