Skip to main content
Chiasemla
Mathem

Chiasemla

15 minEasy
380,30 kr
2 portions 44,81 kr per portion
Denna veganska chiasemla är både supergod och hälsosam - bästa möjliga kombination! Perfekt alternativ till en "vanlig" semla och passar utmärkt till såväl frukost som dessert. Med fluffig cashewgrädde och hackad mandel på toppen blir den ett läckert inslag i fikastunden. Missa bara inte att förbereda chiapuddingen och att lägga cashewnötterna i blöt i förväg.

Mandelmassa
0,5 dlVatten
1 tspDadelsirap
90 gSötmandel Naturell
Garnering
30 gSötmandel Naturell
Cashewgrädde
1 tspDadelsirap
60 gCashewnötter Naturella
0,5 tspVaniljpulver
0,5 dlVatten
Chiapudding
2 tspKardemumma Mald
0,5 dlChiafrö
2,5 dlMandeldryck
Instructions
1

Chiapudding: Blanda chiafrön med mandelmjölk och kardemumma i en skål, låt svälla i kylen minst 1 timme. Rör runt då och då.

2

Mixa mandel, vatten och dadelsirap i en mixer till en jämn mandelmassa.

Cashewgrädde

3

Häll av vattnet från cashewnötterna.

4

Tryck ut mandelmassan i botten av två portionsskålar, fördela chiapuddingen ovanpå och avsluta med cashewgrädde och hackad mandel.

5

Cashewgrädde: Blötlägg cashewnötterna i minst 1 timme i kylen.

Mandelmassa

6

Mixa cashewnötterna med vatten, dadelsirap och vaniljpulver till en fluffig grädde i en mixer.

Chiasemla

7

Servera!

Recept, foto & styling: Anna Winér

Du kan byta ut dadelsirapen mot agavesirap eller honung om du vill.

Photo:

Anna Winér