Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
1 tsp | Salt | |
4 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Paprikakrydda | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
6 clove | Vitlök Vanlig | |
0,75 dl | Grekisk Yoghurt | |
4 pc. | Färsk kycklingfilé | |
150 g | Citron, (1 st) | |
Sallad | ||
1 pc. | Gurka | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
2 pc. | Pitabröd | |
1 pinch | Mynta - färsk | |
2 pc. | Rödlök | |
1 pc. | Grön Paprika | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
2 pc. | Kvisttomater | |
Dressing | ||
3 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Vispa ihop yoghurt, olja, tomatpuré och citron. Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna. Skär kycklingfiléerna i två delar på längden. Lägg i en bunke och häll över marinaden. Blanda och låt stå i kylen 2-8 timmar. Låt den inte stå längre än så. Trä upp på spett och grilla 5-7 minuter per sida på medelvärme.
Dela pitabröden och grilla eller värm dem i ugnen så att de blir en aning knapriga men inte stenhårda. Skär i bitar.
Skär salladen och tomater i bitar. Skala gurkan och skär i bitar. Skär löken och paprikan i bitar. Blanda allt i en skål tillsammans med mynta, persilja och pitabröd. Vispa ihop vinägretten och slå över och blanda runt.
Näringsvärde: Kalorier: 414 kcal, Kolhydrater: 23 g, Protein: 33 g, Fett: 20 g
Photo:
Stefan Mattsson/Aftonbladet
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria