Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Citronmeliss | |
70 g | Maränger | |
500 ml | Vaniljglass | |
2 tbsp | Strössel | |
Karamelliserad banan | ||
2 tbsp | Råsocker Strö | |
2 pc. | Banan | |
1 tbsp | Smör | |
Chokladsås | ||
1 dl | Kakao | |
1 dl | Standardmjölk | |
0,5 krm | Salt | |
1 dl | Råsocker Strö |
Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.
Låt sjuda på svag värme i cirka 5-10 minuter, rör om då och då med en visp.
Karamelliserad banan:
Skala bananerna och skiva frukten i centimetertjocka skivor.
Vänd bananskivorna i socker.
Smält smör i en stekpanna och stek bananskivorna tills sockret smält.
Ringla eventuellt över lite socker på bananerna i pannan medan de steks för att få ett jämt sockerlager på vardera bananskiva.
När sockret smält och bananerna stekts så stänger du av plattan och låter bananerna svalna i stekpannan.
Marängsviss:
Vispa grädde.
Montera desserten i serveringsskål och varva med glass, grädde, banan och maräng.
Ringla över chokladsås, toppa med strössel (gärna svart & vitt) och garnera med citronmeliss.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt