Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Vanliga morötter | |
2 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
300 g | Vitkål | |
Fiskpinnar | ||
1 pc. | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Torskfilé | |
1 tbsp | Smör | |
2 dl | Ströbröd | |
1 tsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Salt | |
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
1,5 tbsp | Citron | |
Dipp | ||
2 krm | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,2 tsp | Curry | |
1 pc. | Äpple Granny Smith |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill.
Dipp: Skölj, skala och riv äpplet. Fräs curryn med smöret hastigt några sekunder i en varm kastrull. Ta av från plattan och blanda i det rivna äpplet. Lägg över curry- och äppelfräset i en skål och låt svalna. Tillsätt créme fraichen och smaka av med en nypa salt och peppar. Låt stå kallt till servering.
Fiskpinnar: Ta bort ev ben från torsken. Dela upp fisken i lagom stora bitar ca 4 cm. Salta och peppra varje fiskbit.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll ströbröd på en flat tallrik. Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskpinnarna på medelhög värme tills dem har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.
Sallad: Skala och riv morötterna och skär vitkålen i strimlor. Blanda samman i en skål med olja, vinäger och en nypa salt och peppar.
Servera dina nystekta fiskpinnar med kokt potatis, currydipp, citronklyftor och råkostsallad.
Näringsvärde: 695 Kcal. 36 G Protein. 32 G Fett. 63 G Kolhydrater.
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Äpple Granny Smith 6-pack Klass1