Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dippsås | ||
2 tsp | Honung | |
2 krm | Cayennepeppar | |
1 dl | Majonnäs | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
0,5 tbsp | Vatten | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
1 tsp | Äppelcidervinäger | |
2 krm | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
Zucchini fries | ||
1 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Salt | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 dl | Parmesanost | |
2 pc. | Zucchini | |
2 pc. | Ägg | |
3 krm | Svartpeppar | |
0,5 tsp | Vitlökspulver | |
2 dl | Panko |
Zucchini: Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Skär zucchini i ca 10 cm långa stavar.
Häll mjöl i en skål, vispa upp äggen i en annan skål och blanda ströbröd, finriven parmesanost, vitlökspulver, salt och peppar i en tredje skål.
Vänd zucchinistavarna först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbrödsblandningen.
Fördela alla stavar på plåten med lite mellanrum mellan varje. Ringla olja över och rosta gyllene i ugnen i ca 25 min.
Dippsås: Blanda majonnäs, dijonsenap, honung, äppelcidervinäger, vatten, salt, peppar, cayennepeppar och finhackad basilika till en sås.
Dippa zucchini fries i såsen och ät som snacks eller servera som tillbehör istället för pommes frites.
Photo:
Roland Persson
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Vitlökspulver 49g Santa Maria