Skip to main content
Rött ris med kyckling, fetaost & rostade pumpafrön

Rött ris med kyckling, fetaost & rostade pumpafrön

45 minEasy
394,60 kr
4 portions 51,41 kr per portion
Den här kycklingrätten var en av de första rätterna jag tog fram till menyn på min snabbmatsrestaurang. Rätten finns kvar i modifierad form och jag älskar den verkligen. Det här är både enkelt och gott!

Kyckling med marinad
1 tbspHonung Flytande
2 tbspOlivolja
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspGrillkrydda
450 gKycklinglårfile
Tillbehör
2 dlRött Råris
1 krmÖrtsalt
150 gFetaost
70 gFärsk bladspenat
0,5 tbspBalsamvinäger
2 tbspOlivolja
4 tbspPumpakärnor
250 gKörsbärstomater
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda marinaden till kycklingen och häll den över kycklingen i en ugnssäker form. Stek kycklingen i ugn i cirka 30 minuter. Låt kycklingen svalna och skiva den tunt.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna. Rosta pumpafröna i en torr, het te?onstekpanna tills de fått lite färg. Blanda alla ingredienser och smaka av med olja, vinäger och örtsalt.

Photo:

Ulrika Ekblom