Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Recept 2: Sötpotatisenchiladas | ||
170 g | Majskorn | |
320 g | Tortilla | |
115 g | Tacosås | |
150 g | Riven Texmexost | |
380 g | Svarta Bönor | |
Tzatziki | ||
1,5 dl | Gräddfil | |
1 krm | Svartpeppar | |
3 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gurka | |
3 tbsp | Majonnäs | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
115 g | Tacosås | |
0,5 pc. | Gurka | |
1,5 dl | Gräddfil | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
170 g | Majskorn | |
Recept 1: Kyckling | ||
630 g | Kyckling Minutfilé | |
4 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar | |
Sötpotatis | ||
3 tbsp | Olivolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Citron - Eko | |
1 500 g | Sötpotatis | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
150 g | Fetaost | |
100 g | Färsk bladspenat | |
3 krm | Svartpeppar | |
1 tsp | Salt |
Recept 1: Snabbstekt kyckling med rostad sötpotatis och tzatziki, 50 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper och en stor bunke.
Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära och olivolja i bunken. Krydda med salt och peppar efter smak. Fördela sötpotatisen jämt på de två plåtarna och rosta i ugnen i ca 30 min.
Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och lägg gurkrivet i en skål. Skala och riv i vitlök. Tillsätt gräddfil, majonnäs, balsamvinäger, salt och peppar och blanda om.
Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min/sida på medelhög värme så att kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i pannan.
Sötpotatis: Ta ut den rostade sötpotatisen och blanda med spenat, smulad fetaost och rivet citronskal. Spara hälften av sötpotatisblandningen till recept 2. Servera kycklingen med rostad sötpotatis och tzatziki.
Recept 2: Sötpotatisenchiladas, 20 min tillagning. Ta fram sötpotatisblandningen från recept 1.
Blanda sötpotatisblandningen med avrunna bönor och majs. Fördela blandningen i 8 st tortillabröd. Rulla ihop bröden och lägg i formen med skarven neråt. Fördela tacosås över och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i ca 10 min.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna gurkan. Blanda ihop i en skål med resten av majsen.
Servera enchiladas med sallad, gräddfil och tacosås.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1