Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rostad potatissallad | ||
1 pc. | Rödlök | |
1 krm | Salt | |
200 g | Färsk bladspenat | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
300 g | Sugarsnaps | |
2 tbsp | Olivolja | |
Gremolatasås | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
2 pc. | Basilika - färsk | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Olivolja | |
150 g | Citron, ca 1 st | |
1 tsp | Honung | |
0,5 tsp | Salt | |
Lax | ||
2 tsp | Kummin | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
1 kg | Färsk laxfilé | |
2 tsp | Chiliflakes | |
75 g | Citron, 0,5 st | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Råsocker Strö | |
1,5 tbsp | Flingsalt |
Värm ugnen till 200 grader.
Rostad potatissallad: Skölj potatisen och skär på mitten. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt. Lägg potatishalvor och vitlök på en bakplåtsklädd plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 35-40 min.
Skölj spenat och sugarsnaps. Dela sugarsnapsen på längden. Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och ställ åt sidan till servering.
Lax: Lägg den hela laxsidan på en bakplåtsklädd plåt.
Lägg flingsalt, chiliflakes, kumminfrön och råsocker i en mortel. Tvätta citronerna och riv i citronskal från 1,5 citron i blandningen. Mortla samman så att allting blandas väl (har du ingen mortel kan du blanda i en liten skål). Fördela kryddblandningen över laxen och gnid in den ordentligt. Ringla över olja. Dela citronerna på mitten och lägg 3 halvor på plåten bredvid laxen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Flytta ner potatisen och sätt in laxen i ugnen över potatisen i ca 25 min.
Gremolatasås: Lägg basilika, persilja och dill i en matberedare. Tillsätt skalad vitlöksklyfta, rivet citronskal, citronsaft, honung, olivolja, salt och peppar. Mixa samman till en slät sås. Det går även att använda sig av en stavmixer.
Ta ut potatisen ur ugnen och tillsätt spenat, sugarsnaps och rödlök. Häll på gremolatasåsen och blanda om ordentligt. Lägg upp i en vacker skål. Servera tillsammans med den helstekta laxen.
Styling: Carina Hejde
Photo:
Nurlan Emir
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Svartpeppar Grovmalen 65g Santa Maria
1 Chili Flakes EKO 28g Kockens
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt