Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lasagnen | ||
100 g | Parmesanost | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 clove | Vitlök | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 dl | Mellanmjölk | |
300 g | Lasagneplattor | |
400 g | Lax Gravad | |
2 tsp | Lantbuljong | |
0,5 pc. | Purjolök | |
1 pc. | Dill - färsk | |
65 g | Färsk bladspenat | |
Sallad | ||
65 g | Salladsmix | |
2 tsp | Balsamvinäger | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 tbsp | Olivolja | |
250 g | Morötter | |
Topping | ||
50 g | Parmesanost |
Sätt ugnen på 175 grader.
Laxlasagne: Skala och finhacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken och skölj spenaten. Fräs alltsammans i lite olja i en varm stekpanna så att lök och spenat mjuknar. Ställ åt sidan.
Riv parmesanosten (spara 50 gram till topping). Mixa samman creme fraiche, mjölk, parmesanost, dill, lantbuljong och svartpeppar i en blender till en sås.
Ta fram en ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor, laxskivor och spenatfräs i 4 lager. Avsluta med ett lager lasgneplattor och sås och strö över resten av den rivna osten. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.
Sallad: Skölj salladen. Skala och riv morötter och skala och finstrimla rödlöken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Servera laxlasagnen med grönsallad
Näringsinnehåll/portion: Kcal: 924, Protein: 48 g, Fett: 47 g, Kolhydrater: 75 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta