Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Potatispuré | ||
700 g | Mandelpotatis | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2,5 tbsp | Smör | |
1 dl | Mellanmjölk | |
0,5 tsp | Salt | |
600 g | Torskfilé Färsk | |
50 g | Sötmandel Spån | |
Sallad | ||
0,75 g | Haricot Verts Färsk | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Balsamvinäger | |
1 pc. | Röd Paprika | |
Kryddblandning | ||
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 tsp | Sambal Oelek | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Citron | |
1 tbsp | Rapsolja | |
0,5 tsp | Spiskummin |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tina de gröna bönorna i lite vatten på spisen.
Skala och koka potatisen.
Kolla så att det inte är några ben i fisken. Lägg den sedan i en ugnsfast form.
Kryddblandning: Blanda samman alla ingredienser till kryddblandningen och bred ut över fisken. Strö över mandelspån och sätt in i ugnen ca 10 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och paprikan. Blanda med bönorna och ringla över lite olja och vinäger.
Potatispuré: Sila av potatisvattnet och mosa potatisen med smöret med hjälp av en potatisstomp eller visp. Tillsätt mjölken lite i taget tills du får den konsistens du önskar. Smaka av med salt och peppar.
Servera purén till den mandelbakade fisken och grönsalladen.
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Torskrygg Skrei med Skinn MSC ca
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Paprikapulver 37g Santa Maria