Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Falafel | ||
3 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Falafelmix | |
4 dl | Vatten | |
Tomatsås | ||
1 dl | Vatten | |
500 g | Krossade Tomater | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
1,5 tbsp | Grönsaksbuljong | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
Potatis | ||
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
700 g | Potatis | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Huvudsallat | |
200 g | Tomater |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn i ca 40 min.
Falafel: Koka upp vattnet och blanda med falafelmixen. Låt stå i ca 20 min.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med basilika i en kastrull utan att det tar färg.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs i 10 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Falafel: Rulla ca 20 st bollar av falafelsmeten med vattensköljda händer. Lägg bollarna på en skärbräda.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek falafelbollarna på medelvärme i ca 5-7 min tills de har en fin gyllenbrun stekyta.
Tillbehör: Skölj och strimla sallad och skölj och skiva tomaterna. Lägg upp i en skål.
Servera falafeln med klyftpotatis, tomatsås och sallad.
Näringsvärde: 696 kcal. 31 g protein, 21 g fett, 79 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt