Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
125 g | Vanliga morötter | |
650 g | Lammfärs | |
1 krm | Salt | |
1,75 dl | Mellanmjölk | |
100 g | Gul lök | |
0,4 dl | Olivolja | |
100 g | Smör | |
140 g | Rotselleri | |
0,5 L | Vatten | |
1 kg | Potatis Mjölig | |
1 tbsp | Piffi Allkrydda | |
1 tsp | Ajvar | |
1 tbsp | Worcestersås | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Tomatpuré |
4-6 portioner:
Finhacka löken och skär morot och selleri i tunna stavar. Stek dem i väl uppvärmd olja sänk därefter värmen och fräs i ca 5 minuter på medelhög värme för att få en fin färg. Lägg i lammfärsen och låt sjuda i ca 7-8 minuter under omrörning. Tillsätt Worcestershire sås, tomatpuré, ajvar och 1 msk Vegeta. Bräsera en minut under omröring, häll sedan över vatten. Koka på medelvärme i ca 30 minuter tills vätskan nästan helt har avdunstat och såsen blir tjock.
Skala potatisen, skär i större bitar och koka i saltat vatten. När potatisen är färdigkokt låt dem rinna av i ett durkslag. Mosa därefter potatisarna, tillsätt 60 g smör, mjölk och rör om väl.
Lägg i lammfärsen i en smord ugnsfast form ( Ø 26 cm, djup ca 6 cm ) och bred därefter ut potatismoset. Smält resterande smör och pensla över på moset. Grädda i en uppvärmd ugn på 200° C i ca 35 minuter och tills potatisen fått lite färg. Ta ut pajen från ugnen och servera den varm till en grönsallad.
Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Piffi Allkrydda 540g Kockens
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria