Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Dekorering | ||
0,5 dl | Pärlsocker | |
0,5 dl | Russin | |
Deg | ||
2 dl | Strösocker | |
0,5 tsp | Salt | |
1 pc. | Ägg | |
200 g | Margarin Mjölkfritt | |
1 g | Saffran | |
5 dl | Havredryck Naturell | |
15 dl | Vetemjöl | |
50 g | Jäst Söta Degar Färsk |
Deg: Smula jästen i en bunke.
Häll havredrycken samt saffran i en kastrull och värm till 37 grader.
Tillsätt lite av vätskan i bunken för att lösa upp jästen. Häll i resten av vätskan och tillsätt sedan salt, socker, ägg och ca 12 dl av vetemjölet.
Tillsätt sedan rumsvarmt margarin ner i degen. Knåda degen tills den blir lite kletig, arbeta in mer mjöl om degen är för lös.
Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk i bunken, ca 30-40 min.
Ta fram några plåtar och täck med bakplåtspapper.
Dela degen i fyra delar och varje del i ca 8-10 delar. Rulla ut varje degbit till en smal längd och forma till lussekatter.
Låt lussekatterna jäsa under bakduk i ytterligare 20-30 min.
Dekorering: Pensla lussekatterna med lättvispat ägg och tryck ner russin i hälften av lussekatterna och strö över pärlsocker på resten av lussekatterna.
Grädda lussekatterna i 225 grader i 10 min. Låt svalna på galler under duk.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt