Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
800 g | Potatisgratäng | |
Lammstek | ||
800 g | Lammstek | |
400 g | Körsbärstomater | |
2 tbsp | Citron, ca 0,5 st | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Färsk timjan | |
4 tbsp | Smör | |
0,5 tsp | Salt | |
3 krm | Svartpeppar | |
Örtolja | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Citron, ca 0,5 st | |
0,25 pc. | Färsk timjan | |
2 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 125 grader.
Örtolja: Repa timjanblad så att du får 1 msk. Skala vitlöksklyftor. Mixa timjan, vitlök, olja och citronsaft till en örtolja.
Lammstek: Salta och peppra lammsteken runt om. Gnid in lammköttet med örtoljan runt om. Bind köttet med steksnöre.
Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna. Lägg över steken i en ugnsform. Krossa 2 vitlöksklyftor och lägg på plåten tillsammans med timjankvistar. Klicka smör över lammsteken och lägg tomaterna runt om.
Stick en ugnstermometer mitt i steken och sätt in den i ugnen.
Låt temperaturen komma upp till 65-70°C, ca 1-1½ timme (beroende på vikten).
Låt steken vila inlindad i folie i 10 min före servering.
Skiva upp köttet och ringla steksky över. Riv citronskal över. Servera med potatisgratäng och en god sallad.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria