Skip to main content
Kapten Haddock, helgrillad kyckling
Kokbok

Kapten Haddock, helgrillad kyckling

3 hEasy
264,45 kr
3 portions 68,77 kr per portion
Låt kycklingen marineras under ett par timmar innan tillagning, då blir den som bäst! Receptet kommer från boken “Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig”, som är skriven av Martina Haag & Clara Block Hane. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Johanna Åkerberg Kassel.

1 krmSvartpeppar Malen
1 tspRosmarin - torkad
0,5 tspSalt
0,5 dlWhiskey
1 pc.Kyckling Hel
320 gCitron, (2 st)
4 cloveVitlök Vanlig
0,25 pc.Rosmarin - färsk
1 tbspDijonsenap
Instructions
1

Skala och skiva vitlöken. Stick en kniv här och där i kycklingen och tryck in en vitlöksskiva.

2

Pressa en citron och blanda med whisky, rosmarin och senap. Lägg kycklingen i en plastpåse, häll i marinaden och knyt påsen tight. Låt marinera i flera timmar, helst över dagen.

3

Värm ugnen till 250°. Häll marinad och kyckling i en mindre ugnsform. Lägg i citronkvartar (vi glömde dem!). Sätt in i ugnen. Sänk värmen till 150° när kycklingen fått ordentlig färg. Vänd och ös den då och då, salta och peppra.

4

När bröstfilén är färdig kan den skäras i skivor och serveras med skyn. Låren skärs av och läggs tillbaka i ugnen tills de är riktigt färdiga. De behöver mer tid, sammanlagt ca 60 minuter.

Recept; Martina Haag & Clara Block Hane

Photo:

Johanna Åkerberg Kassel