Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Rosmarin - torkad | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 dl | Whiskey | |
1 pc. | Kyckling Hel | |
320 g | Citron, (2 st) | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
0,25 pc. | Rosmarin - färsk | |
1 tbsp | Dijonsenap |
Skala och skiva vitlöken. Stick en kniv här och där i kycklingen och tryck in en vitlöksskiva.
Pressa en citron och blanda med whisky, rosmarin och senap. Lägg kycklingen i en plastpåse, häll i marinaden och knyt påsen tight. Låt marinera i flera timmar, helst över dagen.
Värm ugnen till 250°. Häll marinad och kyckling i en mindre ugnsform. Lägg i citronkvartar (vi glömde dem!). Sätt in i ugnen. Sänk värmen till 150° när kycklingen fått ordentlig färg. Vänd och ös den då och då, salta och peppra.
När bröstfilén är färdig kan den skäras i skivor och serveras med skyn. Låren skärs av och läggs tillbaka i ugnen tills de är riktigt färdiga. De behöver mer tid, sammanlagt ca 60 minuter.
Recept; Martina Haag & Clara Block Hane
Photo:
Johanna Åkerberg Kassel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt