Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Potatisstomp | ||
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
800 g | Potatis Mjölig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Smör | |
Hönsköttbullar | ||
500 g | Kycklingköttbullar | |
2 tbsp | Smör | |
Rårörda lingon | ||
3,5 dl | Strösocker | |
600 g | Lingon Fryst | |
Gräddsås | ||
5 dl | Oxbuljong | |
1 krm | Salt | |
2 tsp | Kinesisk soja | |
2 tbsp | Smör | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tbsp | Vetemjöl | |
Pressgurka | ||
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
2 tbsp | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Ättiksprit | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vatten | |
0,5 pc. | Gurka |
Tillbehör som pressgurka och rårörda lingon kan med fördel förberedas i förväg och förvaras i kylen så länge.
Pressgurka Koka en lag av ättika, socker och vatten och låt den svalna. Skala och skiva gurka tunt, mandolin kan användas med fördel. Vänd ner gurka i ättikslagen. Finhackad persilja samt salt och peppar tillsätts i lagen precis innan servering.
Rårörda lingon Låt lingonen tina, lägg lingon och socker i en bunke och rör runt tills sockret har löst sig. Servera i en vacker skål.
Potatisstomp Börja med att koka 800 gram potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Värm 1,5 dl mjölk och 100 gram smör i en kastrull. Krossa potatisen med en visp till en grov massa. Tillsätt den varma mjölk- och smörvätskan, salt och peppar. Rör om potatisstompet ordentligt.
Gräddsås Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Tillsätt oxbuljongen, vispa slätt och sjud i ca 2 minuter. Smaksätt med grädde, soya, salt och peppar.
Hönsköttbullar Stek hönsköttbullarna varma i smör.
Servera med en fräsch sallad.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge