Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Karamelliserade valnötter | ||
1 dl | Valnötter | |
1 tbsp | Strösocker | |
1 krm | Flingsalt | |
1 tbsp | Smör | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
Saffransglass | ||
397 g | Kondenserad mjölk | |
1 g | Saffran | |
5 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Strösocker | |
1 krm | Flingsalt |
Saffransglass: Mortla samman saffran med socker och flingsalt. Blanda med grädden i en skål och vispa fluffigt med en elvisp.
Tillsätt kondenserad mjölk i den vispade grädden och blanda om försiktigt.
Häll smeten i en avlång brödform och ställ in i frysen i 6 tim.
Topping: Grovhacka valnötterna. Värm smöret i en stekpanna och rosta valnötterna i 1 min, tills de är gyllenbruna.
Strö över socker och salt och blanda om. Rosta i ytterligare 1 min tills sockret har karamelliserats. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.
Lägg upp glassen i glas och toppa med karamelliserade valnötter. Klart att servera!
Photo:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado