Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Rapsolja | |
0,3 g | Saffran | |
4 dl | Långkornigt Ris | |
1 tbsp | Smör | |
0,5 dl | Vatten |
Skölj riset i kallt vatten. Blötlägg riset i ca 30 min i 2 liter vatten.
Häll bort blötläggningsvattnet.
Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull.
Tillsätt riset, koka upp och låt koka i 10 min.
Häll av kokvattnet och skölj riset i kallt vatten.
Häll rapsolja, smör, vatten och saffran i en stor teflonkastrull med lock. Tillsätt riset och lägg på locket. Låt riset ångkoka på svag värme i ca 45 min.
Lägg upp riset på ett fat och vänd sedan över den stekta och krispiga saffransbotten och lägg som ett lock över riset.
Photo:
Sam Britz