Skip to main content
Hasselbackspotatis med falafel och tzatziki
Mari Bergman

Hasselbackspotatis med falafel och tzatziki

1 hEasy
174,25 kr
4 portions 25,84 kr per portion
Vegetarisk middag när den är som bäst! Den här rätten passar lika bra till vardags som till fest. Potatisen kan skalas och skäras en dag i förväg för att spara lite tid. Förvara potatisen i en skål med vatten i kylen.

Hasselbackspotatis
1 pc.Bakplåtspapper
50 gSmör
1 tspFlingsalt
1 kgPotatis Fast
1 cloveVitlök Vanlig
1 tbspStröbröd
Tillbehör
0,5 tbspOlivolja
0,5 pc.Citron
150 gRaw slaw
35 gFärsk bladspenat
Tzatziki
0,5 pc.Citron
0,5 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Gurka
2 dlYoghurt för Matlagning
0,5 tspHonung Flytande
1 krmSalt
Falafel
200 gFalafelmix
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Hasselbackspotatis: Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev när du ska skiva den så ligger den stadigt.

3

Ställ potatisarna med den skårade sidan upp på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Strö över salt.

4

Skala och riv vitlök och fräs med smöret i en kastrull. Pensla potatisarna med vitlökssmöret och strö över ströbröd. Rosta i ugnen i ca 45 min.

5

Falafel: Tillaga falafelblandningen enligt anvisning på förpackningen.

6

Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Krama ur så mycket vätska som möjligt. Lägg gurkrivet i en skål och tillsätt yoghurt, riven vitlök, honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

7

Falafel: Stek falafelbollarna i olja enligt anvisning på förpackningen.

8

Tillbehör: Skölj spenat och blanda med raw slaw, olja, rivet citronskal och citronsaft.

Lägg upp hasselbackspotatis, falafel och sallad på ett fat. Servera med tzatziki.

Näringsvärde: 604 kcal, 19 g protein, 23 g fett, 72 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir