Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
225 g | Haricot Verts Fryst | |
3 dl | Basmatiris | |
Tomatsås | ||
1 krm | Chilipulver | |
1 krm | Salt | |
1,5 tsp | Torkad oregano | |
2 tsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
500 g | Krossade Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
0,5 tbsp | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Vatten | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
Kalkonfrikadeller | ||
0,5 tsp | Grönsaksbuljong | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Zucchini | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Ägg | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 pc. | Gul lök | |
500 g | Kalkonfärs | |
1 tbsp | Olivolja |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Tomatsås: Finhacka vitlök och bryn den gyllenbrun i olja tillsammans med chilipulver och oregano i ca 1 min.
Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, balsamvinäger, honung och grönsaksbuljong. Låt såsen stå och puttra på svag värme under lock. Smaka av med salt och peppar.
Kalkonfrikadeller: Skala och finhacka lök och vitlök och skölj och riv zucchinin fint. Pressa ur överflödig vätska från zucchinin. Lägg färsen i en bunke och tillsätt lök, vitlök, zucchini, ägg, creme fraiche, basilika, grönsaksbuljong, salt och peppar. Blanda om ordentligt.
Värm olja i en stekpanna. Klicka ut färsen med en matsked direkt i den varma pannan till små bullar och bryn dem runt om i några minuter. Tillsätt mer olja om det behövs. Lägg över bullarna i tomatsåsen och låt det småkoka i ca 10-15 min. Ta upp en av frikadellerna och dela den på mitten för att se att de är klara.
Tillbehör: Värm haricots vertsen i lättsaltat vatten i 1-2 min.
Servera kalkonfrikadellerna tillsammans med ris och haricots verts.
Näringsvärde: 602 kcal. 36 g protein, 20 g fett, 66 g kolhydrater.
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria