Skip to main content
Köttfärsspett med rostad potatis och morotstzatziki
Mari Bergman

Köttfärsspett med rostad potatis och morotstzatziki

45 minEasy
338,15 kr
4 portions 29,59 kr per portion
Härligt välsmakande middag med heta färsspett, rostad potatis och fräsch morotstzatziki. Tips! Tina färsen över natten.

Färsspett
1 tbspTomatpuré
1 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Grillpinnar
500 gNötfärs
1 tspSambal Oelek
1 tspSpiskummin
1 tbspOlivolja
1 tspPaprikakrydda
1 pc.Ägg
1 tspSalt
Morotstzatziki
2,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 pc.Persilja - färsk
0,5 pc.Citron
200 gMorötter
1 krmSalt
1 tspHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
1 cloveVitlök Vanlig
Sallad
1 tbspBalsamvinäger
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Huvudsallat
1 tbspOlivolja
Rostad potatis
1 krmSalt
1,5 tbspOlivolja
700 gPotatis Fast
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostad potatis: Skölj potatisen och skär i skivor. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om och rosta i ugnen ca 30 min.

3

Färsspett: Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver, salt, sambal oelek, tomatpuré, riven vitlök och ägg i en bunke. Blanda om och forma 8 järpar.

4

Trä järparna på spett och bryn dem i olja runt om i en varm panna så att spetten får fin stekyta.

5

När det återstår 5-10 min av potatisen så gör plats på plåten och lägg spetten runt om. Sätt in i ugnen 5-10 min så att spetten blir klara i ugnen.

6

Morotstzatziki: Skala och riv morötter och vitlök. Blanda i en skål och tillsätt finhackad persilja, skal- och citronsaft, honung och yoghurt. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

7

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

Servera färsspetten med rostad potatis, mototstzatziki och sallad.

Näringsvärde: 576 kcal. 30 g protein, 34 g fett, 36 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell