Skip to main content
Stuvade jordärtskockor med rucola och stekfläsk

Stuvade jordärtskockor med rucola och stekfläsk

30 minEasy
260,60 kr
4 portions 43,24 kr per portion
Stuvade jordärtskockor med rucola och stekfläsk

50 gSmör
1 tspSalt
2 tbspVetemjöl
2 pc.Ruccolasallat
750 gJordärtskocka
500 gStekfläsk
2 pc.Äpplen
5 dlStandardmjölk
1 krmSvartpeppar
1 pc.Purjolök
Instructions
1

Koka jordärtskockorna i saltat vatten, ca 10 min. Skala och dela jordärtskockorna. Skiva och lägg i purjolöken och koka 2 min till. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Häll i mjölken och koka på svag värme tills stuvningen tjocknat. Lägg i jordärtskockorna och purjolöken. Smaka av med salt och peppar. Stek fläsk och de urkärnade och klyftade äpplena. Rör ner rucolan innan servering. Servera med fläsk och äpplen.