Skip to main content
Viltskav med messmör och kantareller

Viltskav med messmör och kantareller

30 minEasy
320,20 kr
4 portions 62,14 kr per portion
Sida 44 i Mathems tidning

2 tbspMessmör
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Gul lök
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 tspKinesisk soja
1 krmSalt
200 gKantareller Konserv
480 gRenskav
1 tbspPersilja - färsk
1 tbspSmör
1 tbspOlivolja
2 dlVatten
Instructions
1

Skär skaven i strimlor medan den fortfarande´är fryst. Bryn på medelhög värme i olja och smör. Lägg i löken och stek ytterligare någon minut.

2

Tillsätt messmör, creme fraiche med vatten och koka ihop några minuter. Smaka av med soya, salt och peppar.

3

Bryn kantarellerna i smör i het panna och häll svampen över skaven. Strö över persilja. Servera med pressad potatis och rårörda lingon.