Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Biffar | ||
3 krm | Lökpulver | |
2 krm | Vitpeppar Malen | |
50 g | Kapris | |
4 pc. | Ägg | |
500 g | Nötfärs | |
1,5 tbsp | Worcestersås | |
1,5 dl | Rödbetor Skivade | |
1 krm | Kanel Malen | |
2 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Rapsolja | |
2 tsp | Japansk soja | |
0,5 tbsp | Smör | |
Potatis | ||
0,5 tsp | Salt | |
800 g | Potatis Fast | |
Skysås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 dl | Vatten | |
0,5 tsp | Japansk soja | |
0,5 pc. | Köttbuljong | |
1 krm | Salt | |
2,5 tsp | Worcestersås | |
Tillbehör | ||
450 g | Gröna Ärtor Frysta |
Sätt ugnen på 150 grader.
Potatis: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Biffar: Lägg färsen i en bunke. Hacka kapris och rödbetor. Blanda hälften av kaprisen och rödbetorna, (spara hälften till garnering), 2 msk rödbetssaft, 1 ägg, 3 äggulor, lökpulver, salt, peppar, kanel, soja och Worcester sauce med färsen. Blanda om ordentligt och dela i fyra lika stora delar. Rulla dem till bollar och platta sedan till dem så att de liknar ”pannbiffar” ca 2 cm tjocka.
Hetta upp rapsolja och smör i en stekpanna och stek biffarna i ca 2-3 min på varje sida. Lägg biffarna på en plåt i mitten av ugnen och stek klart i ca 8 min, de ska vara lite rosa inuti när de är klara. Torka inte ur pannan.
Skysås: Tillsätt ingredienserna till skysåsen i stekpannan. Koka upp, rör med en slev tills buljongtärningen lösts upp. Låt sjuda tills hälften av vätskan reducerats bort. Sila av såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillbehör: Lägg ärtorna i en kastrull med saltat vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ett par min. Sila av vattnet.
Servera biffarna med skysås, kokt potatis och ärtor. Garnera rätten med den kapris och rödbetor som du sparat. Om du vill kan du komplettera med rödbetor vid sidan om.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 572 kcal, 43 g protein, 21 g fett, 48 g kolhydrater
Photo:
Linnea Flink
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria