Skip to main content
Daimtårta
Hemmakock

Daimtårta

30 minEasy
396,60 kr
6 portions 38,05 kr per portion
Pernillas barnsligt goda tårta. Här samsas godisfavoriten med banan, mandel och bär. Kalas!

Bottnar
500 gMandelmassa
2 pc.Ägg
50 gSötmandel Spån
1 tbspSmör
Fyllning och garnering
1 tbspVaniljsocker
5 dlVispgrädde
3 dlVinbär
200 gDaim
2 pc.Banan
Instructions
1

Sätt ugnen på 175°C.

Rita 3 rundlar, ca 24 cm i diameter, på tre bakplåtspapper. Pensla smör i rundlarna.

Riv mandelmassa fint och blanda med ägg till en smet. Fördela smeten jämnt på bakplåtspappret och bred ut smeten så att det blir 3 jämntjocka runda bottnar. Strö dem med mandelspån och tryck till försiktigt så att de fastnar i smeten.

Grädda bottnarna (en i taget) i mitten av ugnen i ca 10 min eller tills de fått fin färg. Låt dem svalna helt innan de lossas från papperet.

Vispa grädde med vaniljsocker. Krossa daimen. Fördela vaniljgrädden, daimkross, bananskivor och bär mellan bottnarna. Toppa med mer grädde, daimkross och bär.

Det går minst lika bra att använda Daimkulor att fylla och dekorera tårtan med!

Photo:

Lina Eriksson