Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Bottnar | ||
500 g | Mandelmassa | |
2 pc. | Ägg | |
50 g | Sötmandel Spån | |
1 tbsp | Smör | |
Fyllning och garnering | ||
1 tbsp | Vaniljsocker | |
5 dl | Vispgrädde | |
3 dl | Vinbär | |
200 g | Daim | |
2 pc. | Banan |
Sätt ugnen på 175°C.
Rita 3 rundlar, ca 24 cm i diameter, på tre bakplåtspapper. Pensla smör i rundlarna.
Riv mandelmassa fint och blanda med ägg till en smet. Fördela smeten jämnt på bakplåtspappret och bred ut smeten så att det blir 3 jämntjocka runda bottnar. Strö dem med mandelspån och tryck till försiktigt så att de fastnar i smeten.
Grädda bottnarna (en i taget) i mitten av ugnen i ca 10 min eller tills de fått fin färg. Låt dem svalna helt innan de lossas från papperet.
Vispa grädde med vaniljsocker. Krossa daimen. Fördela vaniljgrädden, daimkross, bananskivor och bär mellan bottnarna. Toppa med mer grädde, daimkross och bär.
Det går minst lika bra att använda Daimkulor att fylla och dekorera tårtan med!
Photo:
Lina Eriksson