Skip to main content
Indisk vegetarisk färssås med garam masala
Mia Troberg

Indisk vegetarisk färssås med garam masala

30 minEasy
283,60 kr
4 portions 12,45 kr per portion
En härlig vegetarisk rätt med smaker från Indien som får det att vattnas i munnen. Perfekt för köttfri-måndag!

Tillbehör
0,5 pc.Rödlök
2 pc.Vanliga Tomater
6 dlBasmatiris
70 gPlocksallat
Färssås
2 pc.Morötter
1 tbspTomatpuré
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
1 tspGaram Masala
300 gVegetarisk Färs
0,5 pc.Grönsaksbuljong
2 cloveVitlök
10 gFärsk ingefära
3 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Skala och skär morötterna i slantar. Hacka vitlöken och fräs i oljan ett par minuter. Tillsätt vegofärsen, morötter, tomatpuré och ingefära och rör runt.

2

Rör ner crème fraiche, buljongtärning och vatten. Låt småkoka 10 minuter tills morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.

3

Servera med ris och sallad.

Näringsvärde: Energi (kcal) 446, Protein (g) 19, Fett (g) 18, Kolhydrater (g) 48

Photo:

Susanna Livijn Wexell