Skip to main content
Grön sparris och zucchini med pistaschnötspiccata, brysselkål och vispad ricotta med körvel
Kokbok

Grön sparris och zucchini med pistaschnötspiccata, brysselkål och vispad ricotta med körvel

30 minEasy
Sparris ska aldrig kokas! Smaka på vattnet efter ett sparriskok, då förstår du att alla goda smaker har kokats ur. Sparris ska stekas, ugnsbakas, möjligtvis ångas försiktigt eller grillas. Grön sparris och pistaschnötter är förresten en av mina kombo-favoriter.

Grillad sparris och zucchini
1 tbspOlivolja
1 krmSalt
12 pc.Sparris Färsk
1 pc.Zucchini
Pistaschnötspiccata
0,5 pc.Apelsin
1 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
1 dlPistagenötter
4 tbspOlivolja
Vispad ricotta med körvel
1 krmSalt
0,5 pc.Körvel - färsk
2 tspCitron
100 gRicottaost
Garnityr
100 gBrysselkål
Instructions
1

Pistaschnötspiccata: Rosta pistaschnötterna på en plåt i 180 graders ugnsvärme i 5–10 minuter.

2

Hacka dem sedan men spara några hela att garnera med. Riv vit löken och skalet på apelsinen fint. Blanda hackade nötter, vitlök, apelsinskal och olivolja. Smaka av med salt.

3

Vispad ricotta med körvel: Vispa ricottan fluffig. Blanda ned finhackad körveln och smaka av med salt och pressad citronsaft.

4

Garnityr: Plocka brysselkålen i små blad. Blanchera dem i saltat vatten (2 tsk salt per liter vatten) i 30 se kunder.

5

Kyl ner dem i isvatten och låt dem sedan torka på hushållspapper.

6

Grillad sparris och zucchini: Skär eller bryt av den hårda träiga delen nederst på sparrisen, cirka 4 cm.

7

Plocka sedan bort fjällen ända upp till kronan eftersom de lätt blir brända på grillen. Pensla sparrisen med olivolja och grilla den på båda sidor över kraftig glöd i ett par minuter.

8

Salta och skär i bitar.

9

Skiva zucchinin på längden med mandolin eller vass kniv. Pensla skivorna med olivolja och grilla på mycket hög värme i cirka 30 sekunder på varje sida. Salta.

10

Servering: Varva sparris och zucchini i botten på en tallrik. Klicka över pistaschnötspiccata och strö över några hela pistaschnötter och brysselkålsblad. Toppa med vispad ricotta.

Photo:

Erik Olsson

279,70 kr
4 portions • 24,41 kr per portion
Garant Olivolja Classico

1 Olivolja Classico

Staples
750 ml
99,50 kr

132,67 kr /L


Falksalt Hushållssalt Med Jod
19,95 kr

33,25 kr /kg


Sparris Grön Klass1 Spanien
49,95 kr

199,80 kr /kg


Zucchini Klass1 Spanien

1 Zucchini Klass1

Spanien, 300 g
14,95 kr

49,83 kr /kg


Apelsin i Nät "Navelinas" klass1 Spanien
32,95 kr

32,95 kr /kg


Vitlök Klass1 Spanien

1 Vitlök Klass1

2 for 20 kr
Staples
Spanien, 55 g
10,95 kr

199,09 kr /kg


Sellton Pistagenötter Skalade
117,00 kr

585,00 kr /kg


0,00 kr

0,00 kr /pc.


Citron EKO Klass1 Spanien

1 Citron EKO Klass1

3 for 30 kr
Spanien, 160 g
10,95 kr

68,44 kr /kg


Garant Ricotta 9%
23,95 kr

95,80 kr /kg


Brysselkål Klass1 Storbritannien

1 Brysselkål Klass1

Unavail.
Storbritannien, 400 g
29,95 kr

74,88 kr /kg