Skip to main content
Asiatiska köttbullar i kokosmjölk med spicy sallad
Mari Bergman

Asiatiska köttbullar i kokosmjölk med spicy sallad

30 minEasy
400,00 kr
4 portions 36,16 kr per portion
Asiatiska köttbullar i kokossås med spicy sallad och hackade jordnötter. (Tastelines matkasse v30 2014)

Köttbullar
500 gNötfärs
2 tbspRapsolja
2 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Ägg
2 krmSpiskummin
0,5 tspSalt
Tillbehör
3 dlBasmatiris
125 gJordnötter Rostade/Saltade
Sås
1 tbspRöd Currypasta
1,5 tbspFisksås - Asiatisk
1 tbspHonung Flytande
400 gKokosmjölk
Spicy sallad
1 krmChiliflakes
0,5 pc.Isbergssallat
0,5 tspSalt
0,5 pc.Mynta - färsk
0,5 pc.Rödlök
0,5 tbspVit balsamvinäger
0,5 tbspFisksås - Asiatisk
0,5 pc.Gurka
2 tbspRapsolja
Instructions
1

Koka riset enligt anvisning på paketet.

2

Blanda färsen med ägg, spiskummin, salt och peppar. Forma bollar och stek köttbullarna i lite olja i en varm stekpanna tills de har fått fin färg. Lägg köttbullarna i en skål medan du gör såsen.

3

Slå på koksmjölk, rödcurry, honung och fisksås i pannan, vispa ihop och låt det småputtra en stund. Smaka av och krydda eventuellt lite mer. Lägg tillbaka köttbullarna och håll det varmt på låg värme.

4

Skölj och strimla isbergssalladen. Skär gurka i bitar och skala och finstrimla rödlöken. Grovhacka myntan och blanda alltsammans i en skål med fisksås, vit balsamvinäger, rapsolja, chiliflakes och en nypa salt.

5

Hacka jordnötterna eller använd en mortel.

6

Servera köttbullarna tillsammans med ris, hackade jordnötter och spicy sallad.

Näringsvärde: 834 KCAL 38g Protein 59g Fett 36g Kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd