Skip to main content
Kycklingbolognese
Mari Bergman

Kycklingbolognese

30 minEasy
221,20 kr
4 portions 25,59 kr per portion
Det här receptet är en riktig vardagshjälte - lättlagad, gott och går utmärkt att frysa in om det blir mat över.

Tillbehör
350 gSpaghetti
35 gSalladsmix
125 gKörsbärstomater
Kycklingbolognese
0,5 tbspBalsamvinäger
0,5 tbspGrönsaksbuljong
1 tspSalt
2 cloveVitlök Vanlig
2 dlVatten
2 tbspTomatpuré
1 tspBasilika - torkad
400 gKycklingfärs
0,25 pc.Purjolök
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
1 tspTorkad oregano
0,5 pc.Basilika - färsk
390 gKrossade Tomater
Instructions
1

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Kycklingbolognese: Skölj och finhacka purjolök. Skala och finhacka vitlök. Bryn färsen i olja på hög värme. Tillsätt purjolök, vitlök, oregano, basilika, salt och peppar när färsen är genomstekt och fräs ytterligare i 1 min på medelhög värme.

3

Tillsätt buljong, tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater och vatten och låt puttra samman 5 min.

4

Skölj och grovhacka basilikan och vänd ner strax innan servering.

5

Tillbehör: Skölj sallad och tomater. Halvera tomaterna och blanda med salladen i en skål.

Servera kycklingbolognesen med nykokt pasta och sallad vid sidan av.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 494 kcal, 30 g protein, 13 g fett, 60 g kolhydrater

Photo:

Andrea Klintbjer