Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Salt | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Lime | |
600 g | Majskycklingfilé Färsk | |
35 g | Kryddmix Tandori, 1 påse | |
1 pc. | Grillpinnar | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 tbsp | Färsk ingefära |
Värm ugnen till 150 grader.
Tärna kycklingfilén.
Blanda yoghurt med limesaft, riven vitlök, riven ingefära, tandoorikrydda och salt i en skål. Lägg ner kycklingen och blanda om väl. Plasta kycklingen och marinera i kylen i minst 1 tim.
Trä kycklingen på grillpinnar.
Hetta upp olja i en stekpanna/grillpanna och stek kycklingspetten på hög värme runt om på alla sidor så att de får en ordentlig grillyta.
Lyft över kycklingspetten på ett ugnståligt fat och stek klart i ugnen ca 10 min.
Skär limen i klyftor.
Pressa över limesaft på kycklingspetten. Servera gärna tandoorikycklingen tillsammans med lemon rice och raita. Ät och njut!
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt