Skip to main content
Tandoori chicken
Mari Bergman

Tandoori chicken

1 h 30 minEasy
252,75 kr
4 portions 40,22 kr per portion
Härligt smakrika kycklingspett med tandoorikrydda. Servera gärna tandoori chicken med lemon rice, raita och naanbröd. Du hittar recepten här.

1 cloveVitlök Vanlig
1 tspSalt
2 tbspRapsolja
1 pc.Lime
600 gMajskycklingfilé Färsk
35 gKryddmix Tandori, 1 påse
1 pc.Grillpinnar
1 dlYoghurt för Matlagning
1 tbspFärsk ingefära
Instructions
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Tärna kycklingfilén.

3

Blanda yoghurt med limesaft, riven vitlök, riven ingefära, tandoorikrydda och salt i en skål. Lägg ner kycklingen och blanda om väl. Plasta kycklingen och marinera i kylen i minst 1 tim.

4

Trä kycklingen på grillpinnar.

5

Hetta upp olja i en stekpanna/grillpanna och stek kycklingspetten på hög värme runt om på alla sidor så att de får en ordentlig grillyta.

6

Lyft över kycklingspetten på ett ugnståligt fat och stek klart i ugnen ca 10 min.

7

Skär limen i klyftor.

8

Pressa över limesaft på kycklingspetten. Servera gärna tandoorikycklingen tillsammans med lemon rice och raita. Ät och njut!

Photo:

Nurlan Emir