Skip to main content
Kyckling, svamp och nudlar i miso- och röd currybuljong
Mia Troberg

Kyckling, svamp och nudlar i miso- och röd currybuljong

30 minEasy
398,45 kr
4 portions 45,41 kr per portion
En smal soppa som kan lindra förkylning och passar dig som kör periodisk fasta

2 pc.Färsk kycklingfilé
1 pc.Rödlök
9 dlVatten
2 tbspFärsk ingefära
2 tbspOlivolja
100 gShiitake-svamp
1,5 tbspRöd Currypasta
20 gMiso
1 dlKoriander - färsk
200 gBrysselkål
0,5 pc.Chilipeppar Röd
1 pc.Lime
400 gShiratakinudlar
2 cloveVitlök Vanlig
Instructions
1

Skär kycklingen i bitar. Strimla svampen, skiva rödlöken, hacka vitlöken och dela brysselkålen. Fräs kyckling, lök, ingefära, svamp och vitlök i oljan några minuter.

2

Lägg detta i en kastrull och tillsätt brysselkål, misosoppspastan (2 st portionsförpackningar), limesaft, currypasta, röd chili och vatten. Koka ca 5 minuter. Tillsätt nudlar och koka upp, blanda ner färsk koriander. Smaka av med salt.

Näringsvärde: Energi (kcal) 185, Protein (g) 16, Fett (g) 8, Kolhydrater (g) 9

Photo:

Malou Fickling