Skip to main content
5:2 Kyckling med ugnsbakade medelhavsgrönsaker
Mia Troberg

5:2 Kyckling med ugnsbakade medelhavsgrönsaker

45 minEasy
305,10 kr
4 portions 44,89 kr per portion
Italienskt 5:2-middag med färgglada grönsaker.

2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Zucchini
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
2 pc.Röd Paprika
100 gKörsbärstomater
2 tbspOlivolja
1 pc.Gul lök
1 tspFranska Örter
400 gFärsk kycklingfilé
1 pc.Basilika - färsk
1 pc.Aubergine
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skär zucchini, aubergine, paprikor och tomater i stora bitar. Skiva vitlök och klyfta löken. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt och ringla över olivoljan, salta och peppra och strö över örtkryddor. Blanda runt med händerna och rosta i ca 40 minuter. Riv i basilikan.

2

Skär kycklingen i strimlor och stek i oljan, salta och peppra. Servera kycklingen med de rostade grönsakerna.

Näringsvärde: Energi (kcal) 261,2, Protein (g) 26,5, Fett (g) 11,3, Kolhydrater (g) 10,8

Photo:

Linnea Swärd