Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
20 g | Rom | |
1 tbsp | Gräslök - färsk | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Smör | |
0,5 pc. | Citronjuice - råpressad | |
2 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
200 g | Pilgrimsmusslor | |
30 g | Chips | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Avokado |
Dela och kärna ur avokadon och gröp ur köttet ner i en skål. Mixa helt slätt tillsammans med olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar. Plasta in och ställ kallt.
Dela pilgrimsmusslorna på längden med en vass kniv så att du får 12 lite smalare skivor. Hetta upp oljan i en panna och fräs musslorna hastigt så att de precis får färg. Lägg i smör och vänd runt, låt det gå några sekunder till. Ta upp musslorna och lägg dem på en tallrik, salta och peppra lätt.
Klicka upp eller spritsa avokadokräm på chipsen. Lägg på en stekt pilgrimsmussla och lite rom. Toppa med gräslök och servera direkt.
Recept ur boken "Flexitarianens kokbok - mycket grönt, lite kött" skriven av Eleonora von Essen (Tukan förlag).
Photo:
Linda Prieditis
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria