Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Djungelgryta | ||
1 tsp | Curry | |
2 dl | Vatten | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 pc. | Hönsbuljong | |
600 g | Kycklingfile | |
Till servering | ||
2 pc. | Banan | |
1 pc. | Röd Paprika | |
300 g | Basmatiris | |
1 pc. | Småcitrus |
Koka upp riset med dubbelt så mycket vatten och ½ tsk salt. Sänk värmen och låt sjuda under lock enligt tidsangivelse.
Djungelgryta: Skär kycklingen i strimlor. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna.
Rör ner curry, grädde och buljongtärningar, och låt koka i ett par minuter.
OBS Tänk på att diska eller byta skärbräda efter hantering av rå kyckling innan nästa moment påbörjas.
Tillbehör: Skölj paprikan, kärna ur och skär i bitar eller små tärningar.
Skala bananerna och skär i skivor
Skala mandarinerna, klyfta och dela varje klyfta i två halvor.
Servera djungelgrytan med det nykokta riset, paprika, bananer och mandarinklyftor.
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko