Skip to main content
Burgare med tomat- och avokadosalsa i pitabröd
Mari Bergman

Burgare med tomat- och avokadosalsa i pitabröd

30 minEasy
307,60 kr
4 portions 39,95 kr per portion
Klassiska burgare med en frisk och fräsch salsa av tomat, avokado och citron. Passar lika bra till vardags som till helgens middag.

Burgare
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspSalt
0,5 tbspSmör
0,5 pc.Gul lök
500 gNötfärs
2 tspSpiskummin
Salsa
1 pc.Röd Paprika
1 pc.Avokado
0,5 pc.Rödlök
0,5 pc.Persilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
1 tspHonung Flytande
0,5 pc.Citron
0,5 tspSalt
2 pc.Kvisttomater
Tillbehör
100 gSalladsmix
480 gPitabröd
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Burgare: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda samman med nötfärsen i en bunke och krydda med spiskummin, salt och peppar. Forma 4 st burgare.

3

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och tärna avokadon. Blanda i en skål och tillsätt sköljd finhackad persilja, citronsaft och skal, honung, olja, salt och peppar.

5

Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Värm pitabröden 1 min i ugnen.

Fyll pitabröden med sallad, salsa och burgare. Ät och njut.

Näringsvärde: 760 kcal, 37 g protein, 42 g fett, 57 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell