Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Burgare | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Salt | |
0,5 tbsp | Smör | |
0,5 pc. | Gul lök | |
500 g | Nötfärs | |
2 tsp | Spiskummin | |
Salsa | ||
1 pc. | Röd Paprika | |
1 pc. | Avokado | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Honung Flytande | |
0,5 pc. | Citron | |
0,5 tsp | Salt | |
2 pc. | Kvisttomater | |
Tillbehör | ||
100 g | Salladsmix | |
480 g | Pitabröd |
Sätt ugnen på 175 grader.
Burgare: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda samman med nötfärsen i en bunke och krydda med spiskummin, salt och peppar. Forma 4 st burgare.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och tärna avokadon. Blanda i en skål och tillsätt sköljd finhackad persilja, citronsaft och skal, honung, olja, salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Värm pitabröden 1 min i ugnen.
Fyll pitabröden med sallad, salsa och burgare. Ät och njut.
Näringsvärde: 760 kcal, 37 g protein, 42 g fett, 57 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1