Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
0,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Rödlök | |
250 g | Gröna Ärtor | |
Torsk | ||
550 g | Torskfilé | |
0,5 tsp | Salt | |
1,5 tbsp | Fiskfond | |
5 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Citron | |
900 g | Potatis Fast | |
Sås | ||
3 dl | Mellanmjölk | |
1,5 tbsp | Vetemjöl | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
2 krm | Salt | |
2 pc. | Ägg | |
1 krm | Vitpeppar Malen |
Hårdkoka äggen: Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. När vattnet börjar koka tar det ca 8-10 min tills äggen är klara. Spola dem sedan under kallt vatten.
Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten.
Sås: Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar och ställ åt sidan.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Finhacka rödlöken och skär gurkan i små tärningar. Blanda samman och krydda med en nypa salt.
Torsk: Koka upp vatten och fiskfond i en vid kastrull. Salta fiskbitarna och lägg ner dem i buljongen. Sjud på svag värme under lock ca 3 min. Tag upp fisken med en hålslev och lägg den på ett fat, håll den varm genom att sätta folie över.
Sås: Skala och hacka äggen. Finhacka persiljan. Koka upp såsen och vänd försiktigt ner persilja och ägg. Slå såsen över fisken och servera med kokt potatis, ärtsallad och citronklyftor.
Näringsvärde: 474 KCAL 48g Protein 10g Fett 50g Kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste