Skip to main content
Fish taco – Varmrökt lax, mangoavokadosalsa och kokossambal
Korshags

Fish taco – Varmrökt lax, mangoavokadosalsa och kokossambal

30 minEasy
493,05 kr
4 portions 100,54 kr per portion
Korshags Fish taco! Blir det kokos sambal över håller det i kylskåp i minst 1 vecka.

4 pc.Tortilla
1 pc.Krispsallat
0,5 pc.Koriander - färsk
1 pc.Majonnäs
375 gLax Varmrökt
Mangoavokadosalsa
2 tbspOlivolja
2 pc.Avokado
0,5 pc.Gurka
1 pc.Koriander - färsk
1 krmSalt
1 pc.Mango Färsk
1 pc.Lime
0,5 pc.Chili
Picklad lök
0,75 dlVatten
2 krmSalt
0,5 dlÄppelcidervinäger
2 pc.Schalottenlök
0,5 dlStrösocker
Kokossambal
0,5 pc.Lime
1 dlRiven kokos
1 krmSalt
0,5 pc.Koriander - färsk
1 dlSambal Oelek
1 pc.Schalottenlök
Instructions
1

Picklad lök: Koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig. Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.

2

Kokossambal: Finhacka koriandern och schalottenlöken. Blanda alla ingredienser och pressa i limesaften. Häll i väl rengjord burk.

3

Mangoavokadosalsa: Tärna mango och gurka. Kärna ur avokadon och tärna dem. Finhacka chilin och koriandern. Blanda alla ingredienser utom avokadon och pressa i limesaften. Smaka av med salt. Vänd ner avokadon och blanda försiktigt så att inte salsan blir för mosig.

4

Värm tortillabröden. Bred lite majo på. Toppa med sallad, salsa, kokossambal, varmrökt lax Caribbean bruten i bitar, lite mer koriander och picklad lök.