Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttfärssås | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
500 g | Nötfärs | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
125 g | Soltorkade Tomater | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 tsp | Salt | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
0,5 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Gurka | |
3 dl | Basmatiris | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 tbsp | Vinäger | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Plocksallat | |
2 pc. | Kvisttomater |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka de soltorkade tomaterna.
Hetta upp 2 msk olja från tomaterna i en stekpanna och fräs färsen nästan genomstekt. Tillsätt löken och tomaterna och fräs ytterligare någon minut. Krydda med basilika, oregano, salt och peppar. Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten och tomatpuré och låt såsen koka ihop på svag värme ca 5 min.
Tillbehör: Skölj sallad, gurka och tomater. Strimla salladen och skär gurka och tomat i bitar. Blanda ihop i en skål och ringla lite olja och vinäger över.
Servera den krämiga köttfärssåsen med ris och sallad. Strö över sköljd finhackad gräslök över.
Näringsvärde: Kcal: 514 Fett: 17 g Protein: 37 g Kolhydrater: 55 g
Photo:
Andreas Engvall
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1